€ 1.698,- Per set

Hepta Eight

  • Principe: gesloten
  • Componenten: 28 mm silk soft-dome
  • Nom. impedantie: 8 ohm
  • Frequentiebereik: 50 Hz. tot 40 kHz.
  • Belastbaarheid: 70 watt continue/8 ohm
  • Afmetingen: 32,5x20x25cm hxbhd

Hepta introduceert een nieuwe kleine monitor luidspreker, de HeptaEight. Deze nieuwe telg is voor fijnproever-luisteraars die weinig ruimte tot hun beschikking hebben, en toch een groots geluid uit hun hifi installatie willen horen. Ik had de bijna schattig kleine luidsprekertjes voor een beoordeling in huis. Op de foto staan de massief aandoende dwergen op een stand. U kunt de HeptaEight natuurlijk ook in een boekenkast of op de vensterbank zetten. Bijzonder bij dit formaat is dat Hepta heeft gekozen voor een gesloten systeem, in samenwerking met Eltim Audio. RXF condensatoren, audio luchtspoelen in een seriefilter.

Het eerste waar men geneigd is naar te luisteren bij een zo klein kastje is de laagweergave. Verwacht geen nierverplaatsend laag, maar bij het beluisteren van Chris Jones’s Roadhouse komen we niets tekort.
Wat eigenlijk meteen opvalt is de ongelofelijke rust,zonder saaiheid, die deze HeptaEight’s uitstralen, het is geen ge-engineerd geluid, maar eigenlijk volkomen naturel. Niet erg commercieel van Hepta omdat speakers die opvallen door het bevoordelen van een bepaald frequentie gebied in eerste instantie spectaculairder klinken, maar op termijn sneller weer worden ingeruild. Daar hebben de meeste Hepta’s geen last van, vaak komen mensen met 20 of 30 jaar oude Hepta’s in het Zaanse atelier met het verzoek deze weer in de originele staat te herstellen, zo goed bevallen deze speakers hen.

Wat mij verder opviel was de zeer goede ruimtelijke afbeelding, een genot om op zoek te gaan naar een bepaald instrument in een complex muziekstuk en dit instrument dan daadwerkelijk te kunnen volgen.
Kortom, zeer de moeite waard om eens te luisteren naar deze HeptaEight.

Contact opnemen

Hepta werkt op op afspraak, maandag en donderdag gesloten, gratis parkeren.

n.b. Ons atelier is op de 1e etage en helaas alleen via een normale trap bereikbaar.

Uw navigatie zegt dat Hepta niet per auto bereikbaar is, dit klopt niet. Voor de deur parkeren is mogelijk.