€ 3.495,- Per set

Hepta Seven

Op dit moment uit voorraad leverbaar.

  • Principe: basreflex
  • Componenten: 28 mm acu-flexdome
  • Nom. impedantie: 8 ohm
  • Frequentiebereik: 38 Hz. tot 40 kHz.
  • Belastbaarheid: 70 watt continue/8 ohm
  • Afmetingen: 97,5×21,7×33,5cm. hxbxd

Verandering van spijs.
Tijdens de Doelen Lente HiFi show trof ik op een bescheiden plek Hepta luidsprekers aan. Het bleek dat Hepta nog altijd actief is op het gebied van HiFi weergave in de huiskamer. Gestart in 1955 in Amsterdam, in 1978 verhuisd naar Zaandam en sinds 2009 actief met een Audio atelier in Westzaan. Door de verhuizing, alles wat daarbij komt kijken en een constant veranderende markt, is de eigenaar Cris Rutgers en enkele partners geïnspireerd om een tweetal nieuwe modellen te ontwerpen. Deze werden in Rotterdam voor het eerst getoond en zijn te beluisteren in Westzaan.

Ik heb de HeptaSeven eerst maar eens beluisterd, het andere model verassend HeptaEight genoemd volgt een andere keer. De HeptaSeven (H7) is een klassieke vloerstaande zuil met daarin een z.g. 2,5 weg systeem. Drie luidsprekerunits voorzien van een tweeweg wisselfilter. Als laatste, een door Hepta gemodificeerde “jetline” basreflexpoort. De kast is opgebouwd van 22 mm MDF met daarin een viertal ramen, ingelaten aan de binnenzijde van de kast voor het volledig onderdrukken van kastresonantie. De hoogte is 97,5 cm, de breedte is 21 cm. Doordat het front schuin achterover staat voor een betere afstraling en phase liniariteit is de bodemplaat 33,5 cm diep en het bovenpaneel 28,7 cm. diep.

Leverbaar in elke matte of hoogglans RAL kleur, of een fineersoort naar keuze. Beide 16 cm. basspeakers zijn bijzondere exemplaren met een 75 mm! spreekspoeldrager van aluminium. De spreekspoel zelf is van 6 kantige aluminiumdraad, dubbel gewikkeld. De hogetonenluidspreker met drievoudige magneet heeft een aluminiumchassis met daarin een speciaal ontworpen uitsparing voor een optimale spreiding. De dome is van een materiaal dat door de fabrikant Acuflex wordt genoemd, dit is een gepatenteerd materiaal. Ook hier zeskantige aluminiumdraad gewikkeld op een aluminium spreekspoeldrager. Kortom, luidsprekerunits waar niet mee te spotten valt. Het wisselfilter is opgebouwd uit ruim gedimensioneerde luchtspoelen en speciaal daarvoor vervaardigde audiocondensatoren. Een eersteklas verzilverd waar nodig en ofc koperen bekabeling is natuurlijk niet vergeten. Uw kostbare luidsprekerkabels worden op zware vergulde merk entree’s aangesloten.

Als een geheel de som der delen is, dan hebben we hier een eersteklas propositie voor kwaliteitsweergave. Maar is het ook meer ? Het eerste dat opvalt als we de HeptaSeven aansluiten is dat de speaker eigenlijk doodgewoon klinkt. Een eigenschap die veel Hepta’s hebben en daardoor worden ze nog wel eens ondergesneeuwd door meer commerciële ontwerpen waarmee ze worden vergeleken in de winkel. Luistert u langere tijd, en dat doen de meeste mensen als de speakers eenmaal thuis staan, dan gaan die commerciële ontwerpen vaak irriteren terwijl een speaker die eigenlijk “gewoon” alles weergeeft wat hem wordt aangeboden meer dan 20 jaar elke dag plezier kan geven. Dat is nu precies wat de HeptaSeven doet. Aangesloten op een bijpassende installatie, verbluft deze speaker elke keer weer. Groot orkest, akoestische solist, het plaatje klopt elke keer weer. Geen moment een scherp randje, wollig laag of een plat geluidsbeeld. Je wordt steeds weer door de emotie die de artiest wil oproepen gegrepen. Dat mag overigens ook wel voor het geld. De HeptaSeven is er vanaf euro 3498,- per set in wit of zwart hoogglans lak. Andere uitvoeringen tegen meerprijs.

In de situatie waar ik de HeptaSeven hoorde kon ik ze vergelijken met een ander merk van euro 5000,- per set, en de HeptaSeven stond meer dan zijn mannetje.
Kortom, een aanrader, als u op zoek bent naar echte HiFi luidsprekers.

Contact opnemen

Hepta werkt op op afspraak, maandag en donderdag gesloten, gratis parkeren.

n.b. Ons atelier is op de 1e etage en helaas alleen via een normale trap bereikbaar.

Uw navigatie zegt dat Hepta niet per auto bereikbaar is, dit klopt niet. Voor de deur parkeren is mogelijk.