€ 1.298,- Per set

Hepta Six

Tijdelijk uitverkocht.

  • HeptaSix versterkers van 15 – 155 watt
  • Nominale impedantie 8 ohm, 35-40.000 Hz
  • Hxbxd : 94,5 x 24 x 21 cm
  • Fabrikant: Hepta Design Audio

De inspiratie voor de nieuwe HeptaSix is opgedaan door de vele verzoeken om een ouder Hepta model, de Facet te restaureren en/of modificeren naar de eisen van 2013. Aangezien niet iedereen over oude Facet’s beschikt besloot Cris Rutgers, na 33 jaar in Zaandam, nu alweer 3 jaar in Wormerveer gevestigd een nieuwe op de Facet lijkende speaker te bouwen. Eigenlijk is alleen het uiterlijk van de Facet over genomen, verder is geheel nieuwe 2013 techniek toegepast. Volledig geschikt voor streaming media in alle kwaliteiten, en natuurlijk voor alle andere audiobronnen. De HeptaSix is opgebouwd uit een 18 mm dikke mdf kast, voorzien van verstevigingen en volledig in verstek verbonden. Door een slimme constructie kan de volledig met polariserend, akoustisch doorlatend doek omtrokken kast zonder apart doekfront. Het nog verder vergroten van de kast massa wordt bereikt door een U vormige ombouw van 22 mm MDF, gespoten in een RAL kleur naar keuze. Standaard is zwart satijn. Deze groter dan gebruikelijke kastmassa draagt ervoor zorg dat de speakerunits het aangeboden muziek signaal nauwkeuriger volgen dan normaal gebruikelijk in deze prijsklasse.

Techniek: Er zitten 3 luidsprekers in de HeptaSix, gefilterd in een tweeweg configuratie met een volledig twee-weg 12 dB filter opgebouwd uit kwaliteits componenten. Natuurlijk volgens Hepta traditie geheel hardwired en voorzien van OFC koperen kabel van een royale diameter. Het hoog is aangesloten met verzilverde Belden kabel die Cris speciaal hiervoor uit Amerika importeert. De 2 stuks 17 cm grote woofers met aluminium conus, geintegreede faseplug en dubbelgewikkelde spreekspoel verzorgen in combinatie met een basreflex poort het laag. De fase plug elimineert looptijd verschillen tussen de mid-lage tonen die startend vanaf de rand van de conus komen ten opzichte van de lage tonen die door het midden worden weergegeven. Een gestroomlijnde basreflexpoort is aan de voorzijde aanwezig, zodat de HeptaSix eenvoudig te plaatsen is, zonder al teveel invloed van de achterwand. Voor het mid/hoog wordt een 28 mm gecoate zijden dometweeter met een aluminium chassis toegepast.

Deze unit heeft door zijn royaal bemeten diameter een frequentiebereik dat start bij 1600 Hz, vrijwel lineair is tot 25kHz, en daarboven voldoende overheeft om voor perfecte SACD weergave. Het rendement van 90dB/1W/1m bij 8ohm (opgave fabrikant) voorziet in toepasbaarheid bij zeer veel versterkers. De royale spreekspoel is van zeskantige aluminium draad. O.a. ferro fluid zorgt voor een hoge belastbaarheid. (Volgens DIN zelfs 200 watt nominaal.) Bovenstaande technische specificaties zorgen voor een lineaire response en optimaal afstraalgedrag van het muzieksignaal. Ongewenste transiënten worden geminimaliseerd en zijn niet meer waarneembaar.

Ik had niet veel tijd om de HeptSix goed te laten inspelen maar zelfs vers van de pers klinken de HeptSix-en al hartstikke lekker bij de eerste tonen van de muziek. Onmiddellijk valt de rust en het gemak op waarmee de verschillende instrumenten worden weergegeven. Zodra de zangpartij invalt komt er zowaar wat kippenvel te voorschijn. Deze speaker klopt, dat is wel duidelijk. Met diverse CD’s, zowel klein instrumentaal als groot orkest, elektro pop of zang valt elke keer op dat de HeptaSix neutraliteit en dynamiek perfect aan elkaar koppelt.

Conclusie: Doordat de HeptaSix een allemansvriend blijkt te zijn voor diverse versterkers wordt het mogelijk om voor een haalbaar bedrag een uitstekend klinkende set samen te stellen waar u jarenlang met plezier naar zult luisteren. Kortom, een aanrader.

HeptaSix, in zwart of wit satijn met zwart luidsprekerdoek, euro 1298,- per stel. (e 649,- per stuk.)
HeptaSix in naturel EKO houten uitvoering euro 1398,-/set
HeptaSix, versterkers van 15 – 155 watt, nominale impedantie 8 ohm, 35-40.000 Hz,
Hxbxd : 94,5 x 24 x 21 cm., Fabrikant: Hepta Design Audio

Contact opnemen

Hepta werkt op op afspraak, maandag en donderdag gesloten, gratis parkeren.

n.b. Ons atelier is op de 1e etage en helaas alleen via een normale trap bereikbaar.

Uw navigatie zegt dat Hepta niet per auto bereikbaar is, dit klopt niet. Voor de deur parkeren is mogelijk.